Diakonissalaitos kutsuu vierailulle

Helsingin Diakonissalaitos on ollut jo yli 150 vuotta kaupungistumisen tuomien ongelmien asiantuntija ja ratkaisija. Laitos perustettiin aikana, jolloin Suomea kurittivat katovuodet, nälkä ja kulkutaudit. 1800-luvun lopulla kohdatuissa haasteissa on paljon yhtäläisyyksiä tähän päivään. Syrjäytyminen, yksinäisyys, asunnottomuus ja päihteet ovat edelleen ratkaisemattomia haasteita hyvinvointiyhteiskunnassamme.

Diakonissalaitos kutsuu vierailulle torstaina 27.2. klo 17.30 – 19.30
os. Alppikatu 2, Helsinki (sisäänkäynti sisäpihalla rakennus A)

Tilaisuudessa kuulemme tarinoita ihmisarvosta ja siitä, millaisiin kaupungistumisen kipeisiin ongelmiin tänä päivänä Diakonissalaitos etsii ratkaisuja.

OHJELMA

Diakonissalaitos pähkinänkuoressa
Viestintäjohtaja Laura Niemi

Kanssalaisten kaupunki
kansalaistoiminnan asiantuntija Laura Hakoköngäs
Ihminen tarvitsee palveluiden lisäksi myös toisia ihmisiä. Siksi Diakonissalaitos rakentaa ennakkoluulottoman diakoniatyön ja palveluiden rinnalle kynnyksetöntä kansalaistoimintaa. Synnytämme yksilöiden välisiä joskus epätodennäköisiäkin kohtaamisia. Rakennamme vieraanvaraisia yhteisöjä ja valmennamme niitä yhteistoimintaan. Luomme uusia vaikuttavia kansalaistoiminnan malleja ja sosiaalisia innovaatioita.

Kaupungin toiset kasvot
toimialajohtaja Marja Pentikäinen / johtaja Tuija Åstedt
Suomessa elää suuri joukko maahantulijoita, joiden elämä on selviytymistä päivästä toiseen. Heidän auttamisensa herättää kaupunkilaisissa ristiriitaisiakin tunteita. Diakonissalaitoksen tehtävänä on kuitenkin auttaa juuri heitä, jotka ovat yhteiskunnassamme kaikkein heikoimmassa asemassa olevia. Siksi tarjoamme tukea hädässä oleville ja lähtömaan vaaroja pakeneville ihmisille, kuten paperittomille, liikkuvalle väestölle, kidutuksen kokeneille tai radikalisoituneille ihmisille.

Keskustelua esitysten aiheista

Tilaisuudessa on salaattitarjoilu. Ilmoittauduthan viimeistään maanantaina 24.2. klo 12 mennessä. 

Ilmoittautumislinkki on jaettu jäsenille sähköpostitse.