Ehdota Vuoden kaupunkilaista, voita illallinen!

Kaupunkitoimittajien yhdistys etsii jälleen Vuoden kaupunkilaista! Nyt kannattaa ehdottaa, sillä hallitus palkitsee yhden ehdotuksen ravintolaillallisella. Illallinen arvotaan kaikkien ehdottajien kesken. Pistä siis oitis miettien, kuka olisi hyvä tyyppi ja ansitsisi vuoden kaupunkilainen tittelin – sinä voit ansaita illallisen (arvo 100€). 

Lähetä perusteltu ehdotuksesi 21.1.2021 mennessä oheisesta linkistä avautuvalla lomakkeella. 

Vuoden kaupunkilainen valitaan torstaina 21.1.2021 klo 19 yleiskokouksessa, joka olosuhteiden vuoksi järjestetään etäkokouksena. Tule silloin linjoille mukaan valintaa tekemään ja vaihtamaan kuulumisia. Saat kokouskutsun ja osallistumislinkin sähköpostiisi lähempänä ajankohtaa.

Vuoden kaupunkilaiseksi voidaan valita Helsingin seudulla toimiva henkilö, joka on vaikuttanut kansalaisten fyysiseen tai henkiseen hyvinvointiin pyyteettä ja ilman oman edun tavoittelua.
(Yleiskokouksen 2008 määrittelemät kriteerit)

Pääsääntöisesti vuoden kaupunkilaiseksi ei valita ammatissa tai virassa tehdystä työstä, jossa kansalaisten hyvinvoinnista huolehtiminen kuuluu aseman vuoksi henkilön tehtäviin  – ellei sitten tavanomaisen perusvelvoitteen huomattavasta ylittämisestä – kuten vaikka koronan hoidossa – vaan muusta aktivoitumisesta, vapaaehtoistyöstä, kansalaisaktiivisuudesta, harrastuksesta tms. pyyteettömästä hyvän tekemisestä. Poikkeuksellinen vuosi voi kenties kuitenkin nostaa myös poikkeuksellisia henkilöitä.

Valittavan tulee olla yksi henkilö. Työpareja, työryhmiä, projekteja, hankkeita, yhdistyksiä, joukkueita tai seuroja ei voida valita. Tällaisellelle huomiota haluttaessa voi esittää jotain keskeistä ryhmän hahmoa (esim. perustajaa, vetäjää, toiminnanjohtajaa tms.) ja kertoa perusteluissa hänen merkityksestään ryhmän toiminnalle.

Vuoden 2019 kaupunkilaiseksi valittiin vantaalainen asukasaktiivi Anneli Virtanen.