Kaupunkitoimittajien matka Latvian pääkaupunkiin Riikaan 7.-9.10.

Yhdistys järjestää opintomatkan Latvian pääkaupunkiin Riikaan. Matkan kesto 2 yötä, perjantai – sunnuntai  Lentoaikataulu pe 7.10.2022 AY1073 Helsinki – Riika 12:45-13:55 

su 9.10.2022 AY1076 Riika – Helsinki 17:45-18:55 

Lentoaikataulu sitoumuksetta. Kellonajat ovat paikallisia aikoja. 

Hotelli 

Hestia Hotel Jugent**** 

Pulkveza Brieza street 11, Riga, LV-1010 

Hotelli sijaitsee jugend- ja suurlähetystöjen alueella noin 15 minuutin kävelymatkan päässä Vanhastakaupungista. Hotellissa on ravintola ja  kokoustilat. Huoneissa on kylpy/suihku, wc, hiustenkuivain, LCD-TV, WiFi,  minibaari ja kahvin/teenkeitin. 


Osallistumismaksu on 260€ jaetussa 2hh:ssa sisältäen aamiaiset, lennot, laukun ruumaan, kenttäkuljetukset, yhden illallisen ja ainutlaatuisen ohjelman.
(Matkan todellinen hankintahinta on 520€ hlö eli yhdistys subventoi 50%) 
Yhden hengen huoneen lisämaksu 50€/ hlö (saatavuuden mukaan)

Matkalle mahtuu 14 jäsentä.

 
Alustava suunnitelma:

Perjantaina ryhmä siirtyy lentokentältä suoraan Suomen suurlähetystöön Riiassa.
Suurlähettiläs pitää tilannekatsauksen ja kertoo missä Latviassa mennään, mitä Riiassa on Suomen kannalta oleellista. Mukana on myös Riian kaupungin johtoa ja Rozentāls-seuran edustajia.
https://www.rozentals-seura.fi/


Näiden jälkeen majoitutaan Riian jugend-kaupunginosassa sijaitsevaan hotelliin.

Lauantaina, jos maailmanmeno suo, tavataan venäläisen Meduza-uutissivuston toimittajia ja saamme ensikäden tietoa riippumattomien venäläistoimittajien arjesta. Yhdistys tarjoaa matkalaisille lounaan.


Sunnuntaina luvassa on erilainen opastettu tutustumiskierros Riikaan. Emme kierrä vanhaa kaupunkia ja sen ihastuttavia kujia, vaan sukellamme lähiöiden ja telakan arkeen. Ja katsotaan kaupunkia kuvataiteilijan silmin.

Muutoin on hyvä tietää, että latvialainen olut on hyvää ja latvialainen ruoka runsasta. Kakkuja, suklaata ja muita herkkuja on heillä omasta takaa.