Lokakuussa tutustumaan Tiepolo-näyttelyyn Sinebrychoffilla

Syyskausi on alkanut, ja koronakoomasta herännyt Kaupunkitoimittajien yhdistys kutsuu pitkästä aikaa jäseniä taide-elämyksen pariin. Yhdistys tarjoaa jäsenilleen tilaisuuden tutustua italialaiseen rokokoomaalari Giovanni Battista Tiepoloon (1696–1770) Sinebrychoffin museossa (Bulevardi 40).

Tiepolo tunnetaan etenkin mittavista freskomaalauksistaan, mutta kirkonseiniä ei Sinebrychoffin museoon ole tuotu. Näyttelyssä on Tiepolon öljymaalauksia. grafiikkaa ja piirustuksia, joista monet ovat olleet pohjatyönä isoille seinämaalauksille.

Venetsiasta on pitkä matka Helsinkiin eikä hevin uskoisi, että Tiepolon töiden hankintaan olisi suomalaismuseolla varaa. Kävi kuitenkin niin onnekkaasti, että Sinebrychoffin museo vuonna 1996 otti riskin ja osti 2000 eurolla Hagelstamin huutokaupasta tuntemattoman työn, jonka tekijäksi myöhemmissä tutkimuksissa varmistui Tiepolo. Teos oli kadonneeksi luultu osa italialaismestarin Trojan hevonen -sarjasta. Sarjan kaksi muuta osaa ovat Lontoossa National Galleryssa.

Lontoolaiset työt kuten myös Ruotsin ja Kööpenhaminan museoiden Tiepolot ovat nekin matkanneet tähän näyttelyyn. Tiepolo-näyttelyssä kerrotaan myös, miten venetsialaisen taitelijan maine kasvoi Pohjoismaissa ja miten keräilijät hankkivat hänen töitään.

Sinebrychoffin museo on rajannut vierailevien ryhmien koon 10 henkilöön koronavirusepidemian vuoksi. Kaupunkitoimittajien yhdistys tarjoaa 10 ensimmäiselle ilmoittautujalle asiantuntijaopastuksen tähän näyttelyyn lokakuun 28. päivänä alkaen kello 17.30. Ilmoittautumislomake lähetetään jäsenistölle sähköpostitse.